Во рамките на одбележувањето на 25-годишнината од основањето на Педагошкиот факултет, т.е. Факултетот за образовни науки, на 13 октомври се одржа свеченост во чии рамки се одбележа и пензионирањето на проф. д-р Блаже Китанов, еден од петтемина професори кои учествуваа во основањето на Педагошки факултет „Гоце Делчев“ во 1995 година, кога Педагошката академија прераснува во Факултет.

Повеќе...

Ниту еден факултет, ниту една професија нема да му донесе никаква среќа на младиот човек, ако ја нема страста, посветеноста, љубовта со која гори за она што го работи! – вели проф.д-р Стојанов

Повеќе...

25 години од основањето на Педагошкиот факултет/Факултет за образовни науки

Нашиот факултет од Виша педагошка школа, Педагошка академија, Педагошки факултет „Гоце Делчев“, а сега Факултет за образовни науки слави 25 години од неговото постоење. Затоа 2020 година има големо значење за развојот и величината на Јубилејот и заслужува внимание.

Повеќе...

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.