Знаењето е највредно. Заедницата на критички и рефлективни истражувачи, со силно изразена желба за учење, за пренесување и за споделување на наученото носи име Факултет за образовни науки и е силна и инспиративна заедница која е отворена за сите млади луѓе – сегашни и идни студенти кои ги обединува желбата за работа со деца од предучилишна и рана училишна возраст.

Унапредувањето на педагошката практика и развитокот на наставничката професија на локално, регионално и државно ниво е една од основните цели на Факултетот за образовни науки. Висока едуцираност, инвентивност и уверливост во работата е она што ќе го најдат новите студенти во оваа пријатна средина во која можат да се пронајдат идните педагози или специјалисти во една од богатите области кои ги нуди овој факултет. 

Декан

Проф. д-р Емилија Петрова Ѓорѓева

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Телефон: +389 32 550 500

 

Продекан

Проф. д-р Даниела Коцева

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Телефон: +389 32 550 518

 

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Телефон: +389 32 550 500

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.