Оваа шеста по ред Меѓународна конференција годинава се организира во соработка со Факултетот по педагогија при ЈЗУ Неофит Рилски, Благоевград – Р. Бугарија и со Педагошкиот факултет при Приморски универзитет, Копер – Р. Словенија.

Настанот е продолжение на заложбите за развој на научната мисла во полето на образованието како едно од најважните вложувања што општеството може да ги направи и своевидна инвестиција во иднината на секој народ и иднината на човештвото, воопшто.

Како високообразовна институција, организатори на конференцијата, кои долги години се занимаваме со образование на наставници и воспитувачи, имаме чест и задоволство да ги поканиме сите оние кои чувствуваат потреба да дискутираат, да ги споделат своите искуства и знаења во однос на состојбите, предизвиците и перспективите на воспитанието и образованието денес, означено како современо, да ни се придружат на овој настан. Се надеваме дека овој меѓународен форум на научници, експерти, практичари и креатори на образовни политики ќе даде релевантни анализи на моменталните состојби во воспитанието и образованието (од различни аспекти) и ќе понудат критичко-перспективни и прогресивни колективни решенија за развој.

Application form
Invitation en
Template en

Пријава
Покана
Темплејт

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.