Институтот за применета философија и етика на Факултетот за образовни науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, во соработка со Турскиот културен центар „Јунус Емре“ и Философското друштво на Македонија, ве поканува на третото по ред предавање од циклусот „Источни философски традиции“, овој пат за турската философска традиција.

Настанот ќе го отвори г. Бекир Ибиш, претставник на Турскиот културен центар во Македонија, додека за турската философска традиција ќе говори академик Ферид Мухиќ, а модератор ќе биде проф. д-р Трајче Стојанов.

Предавањето ќе се одржи на 12.5.2022 година (четврток), со почеток во 13 часот, во свечената сала на Правен факултет

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.