По повод празникот Св. Климент Охридски, Факултетот за образовни науки на 7 декември 2021 г. (вторник) организира настан „ОБРАЗОВАНИЕТО ОД КЛИМЕНТА ДО ДЕНЕС“

Место: Свечена сала на стар Ректорат

Почеток: 11 часот

П Р О Г Р А М А

11.00 - 11.10 ч.

Рецитал во чест на св. Климент „Сонцето што нѐ чува“, студенти од Факултет за образовни науки и Филолошки факултет при УГД

11.10 - 11.15 ч.

Поздравно обраќање на проф. д-р  Емилија Петрова-Ѓорѓева декан на Факултет за образовни науки

11.15 - 11.20 ч.

Поздравно обраќање на проф. д-р Драгана Кузмановска декан на Филолошки факултет

11.20 - 11.30 ч.

Проф. д-р Стојко Стојков - „Свети Климент – учител на многу народи“

11.30 - 11.40 ч.

Проф. д-р Виолета Николовска - „Свети Климент Охридски – учител и ученик“

11.40 - 11.50 ч.

Проф. д-р Снежана Мирасчиева - „Таму каде што се среќаваат традицијата и сегашноста“

11.50 - 12.00 ч.

Проф. д-р Трајче Стојанов - „Етичките димензии на ликот и делото на свети Климент

12.00 - 12.10 ч.

Проф. д-р Даниела Коцева Црковната просветителска и преродбеничка дејност“

 

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.