Научното списание „Воспитание“, кое излегува во рамките на Факултетот за образовни науки, оваа година бележи 20 години од првиот број.

Списанието има долгогодишна заложба за придонес во полето на педагогијата и образованието, како најважни инвестиции во општеството, во иднината на секоја нација и човештвото воопшто.

Во минатите 20 години ова списание се издигна во почитуван научен медиум, како во домашните така и во меѓународните научни кругови во областа на педагогијата. Годинава списанието поднесе барање за индексирање во најзначајните светски научни бази – СКОПУС и ЕБСКО.

Годинава е отворен повикот за доставување трудови во ова списание. Повеќе информации на линкот во продолжение:

https://js.ugd.edu.mk/index.php/vospitanie/announcement/view/48

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.