Факултетот за образовни науки при УГД подготвува театарска претстава со наслов „Приказна за рибарот и рипката“ по текст на Александар С. Пушкин.

Во претставата сите улоги ги толкуваат студентите од трети, петти и седми семестар од Факултетот за образовни науки. Режијата, драматизацијата и адаптацијата на текстот се на проф. д-р Кирил Барбареев, музиката е на проф. д-р Томислав Таневски, а кореографијата на проф. д-р Билјана Попевска. Претставата ќе се изведува со техничка поддршка од Александар Максимов и е во целосна продукција и реализација на Универзитетот „Гоце Делчев“, а ќе биде прикажувана за најмалите.

Распоредот на претставата е следен:

  • 25 декември во 10.30 часот - претстава за Детска градинка „Вера Циривири Трена“ – Штип;
  • 27 декември во 10.30 часот - претстава за Детска градинка „Астибо“ – Штип;
  • 27 декември во 12 часот - претстава за Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип.

Сите изведби ќе бидат во Мултимедијалниот центар на УГД.

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.