Факултетот за образовни науки неодамна оствари работна средба со претставници од Факултетот за педагогија при Универзитетот „Неофит Рилски“ во Благоевград, Р. Бугарија и Филозофскиот факултет при Универзитетот во Сплит, Р. Хрватска.

Притоа, деканите доц. д-р Јанка Стојменова од Факултетот за педагогија во Благоевград, проф. д-р Глорија Вицков од Филозофскиот факултет во Сплит, како и деканот на Факултетот за образовни науки, проф. д-р Емилија Петрова-Ѓорѓева договорија меѓусебни активности. Факултетите заедно ќе ја организираат 8. Меѓународна конференција „Современото воспитание и образование: состојби, предизвици и перспективи“, која ќе се одржи во првата недела на октомври 2020 година, а домаќин овој пат ќе биде Филозофскиот факултет во Сплит, Р. Хрватска.

 

 

 

 

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.