Во изминатиот период на Факултетот за образовни науки гостинка беше проф. Јуми Такахаши од Јапонија. За време на посетата таа одржа неколку настани, а дел од нив влегоа и во редовната програма на Штипското културно лето.

Во рамките на ШКЛ, проф. Јуми Такахаши одржа предавање за Филозофијата на образованието во Јапонија.

Вториот настан се одржа на 5 јули во рамки на Летната школа при НУ „Гоце Делчев“ во Штип. Активноста произлезе од соработката на Американското катче и Факултетот за образовни науки. На овој настан беше реализирана работилница за деца на возраст од 8 до 12 години. Проф. Јуми ги запозна децата со животот и културата во Јапонија, заедно изработија неколку вида на оригами и децата научија неколку јапонски зборови и обичаи. 

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.