На иницијатива на Факултетот за образовни науки, потпишан е договор за соработка помеѓу Институтот за педагошки истражувања во Белград и Универзитет ,,Гоце Делчев'' во Штип. Институтот за педагошки истражувања во Белград е основан во 1959 година и е прва самостојна научно-истражувачка институција во Србија која го проучува процесот на воспитание и образование.

Како водечка научно-истражувачка установа во Србија, Институтот за педагошки истражувања, придонесува за унапредување на образовната пракса со крајна цел да се поттикне општествениот развој како и квалитетот на живот на сите учесници во воспитно-образовниот процес. Започнатата соработка создава можности двете институции заеднички да работат на унапредување на воспитно-образовниот процес во Македонија и Србија.

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.