Како дел од одбележувањето на 120-годишнината од смртта на најголемиот македонски револуционер Гоце Делчев, денес во Факултетот за образовни науки на УГД се отвори Историско катче.

  • Денес во рамките на одбележувањето на 120-годишнината од смртта на Гоце Делчев посветуваме повеќе внимание на неговата учителска дејност. Го промовираме ова Историско катче кое ќе значи промовирање на развојот на образованието и просветата во Штип. Почнувајќи од 19 век па сѐ до денес - изјави проф. д-р Верица Јосимовска од Факултетот за образовни науки.

Во рамките на Историското катче во холот на Факултетот за образовни науки е изложена постановка од хронологија за животот и делото на Гоце Делчев, со особен акцент на неговата учителска дејност, како и улогата на учителството во Штип

 

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.