Професорката д-р Јуми Такахаши од 12.10 до 17.10 2022 г. ќе биде во посета на УГД при што ќе се потпише и договор за меѓусебна соработка и ќе одржи предавање и работилница за студентите на ФОН и останатите студенти на УГД.

На 12.10.2022 проф. Такахаши ќе потпише договор за соработка со Универзитетот „Гоце Делчев“, а на 13.10.2022 од 9.00 часот ќе одржи предавање за студентите на Факултетот за образовни науки. Предавањето ќе се одржи во просториите на Факултетот за Образовни науки (предавална 1) на следните теми:

  • Japanese Education and Some Challenges
  • Cross - Cultural Communication and My Experience.

Јуми Такахапи е професор на Американскиот Универзитет од Централна Азија. Предава антропологија, технологија и меѓународни односи. Дипломирала и магистрирала на Евергрин Универзитетот во државата Вашингтон, САД.  Таа е координатор на Јапонскиот клуб. Постигнувањата на студентите кои студираат во странство ја инспирира да напредува во својата професија преку студирање и предавање. Таа сака да ја споделува јапонската култура со студенти кои се заинтересирани да учат во Јапонија и други земји. Нејзиниот омилен курс за предавање е меѓукултурната комуникација.

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.