Деканката на Факултетот за образовни науки (ФОН) при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, проф. д-р Соња Петровска, оствари средба со деканот на Педагошкиот факултет на Универзитетот во Љубљана, Словенија, проф. д-р Јанез Вогринц.

На средбата се зборуваше за можностите за соработка помеѓу двата факултета. Според проф. д-р Петровска, тие се пред сѐ во размената на студенти и наставнички кадар преку програмите за мобилност.

- Се договараме околу склучување на договори за студентска и наставничка мобилност во рамки на Еразмус плус програмата, учество и реализација на различни конференции и други заеднички програми.

Според деканот на Педагошкиот факултет во Љубљана, има можности за соработка и тие се заинтересирани.

- Заинтересирани сме за соработка во повеќе различни области, една е, како што рече мојата колешка, во Еразмус плус мобилноста, а секако и во областа на истражувачки активности, како што се конференции и останати истражувачки проекти. Уште пред да дојдам на Универзитетот имам добри информации за УГД од моите колеги од Македонија, а секако ја посетив и веб-страницата на Универзитетот и добив многу информации – изјави проф. д-р Вогринц.

Технички секретар

Бистра Василева-Ушинова
Тел: +389 32 550 500
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацкова

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица - Цонка Чеботарева

Тел: +389 32 550 578

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.